Voegwerk | Een mooie voeg bepaald het beeld van uw gevel

Vaak wordt er langsheen gekeken, het voegwerk in een gemetselde muur. Toch bepaalt voegwerk het beeld van uw woning of bedrijfspand.
Verweerd voegwerk ziet er vervallen uit waardoor iemand er heel anders tegen aan kijkt. Hendriksen gevelrenovatie vervangt het oude voegwerk of herstelt voegwerk dat niet goed is uitgevoerd, we kunnen oude voegen stofarm uithakken. Uiteraard verzorgen wij ook voegwerk bij nieuwbouw, vakkundig voegwerk voegt iets toe!

Voor duurzaam voegwerk zijn verschillende voorwaarden van groot belang, een juiste samenstelling van de voegmortel, een uitgebalanceerd zandpakket en opbouw van de mortel zijn bepalend voor de kwaliteit. Hendriksen gevelrenovatie gebruikt alleen het aller beste zodat u weer jaren lang kunt genieten van een mooie gevel.

Hendriksen gevelrenovatie heeft vaste voegers in dienst, aangezien dit vakkundig behoort te gebeuren. Ze weten welke voeg bij welke soort steen past, hoe ze een voeg moeten verdichten en goed moeten laten uitharden. Kortom, u kunt ervan op aan dat onze voegers alleen het beste werk afleveren.

 

Voegen zijn er in vele varianten. Zo kennen we onder andere platvolle voegen, snijvoeg, knipvoeg, terugliggende voeg en de schaduwvoeg. De verschillen zijn vooral zichtbaar in het uiterlijk. Afhankelijk van uw wensen en het project bepalen we samen welke voegsoort toegepast wordt.

 

Image Align Left Image Align Left Image Align Left

 

 

 

 

 

 

 

 

Platvolvoeg

Gladde platvolle voegen worden in lijn met de stenen gladgestreken. De voeger drukt de specie hard aan waardoor een hoge verdichting ontstaat. Met de juiste speciesamenstelling en een vakkundige uitvoering levert deze voeg een strak en duurzaam resultaat op. Ze komen veel voor bij particuliere woningen of complete clusters woningen van een woningbouwvereniging.

 

Snijvoeg

De snijvoeg, ook wel een gesneden voeg genoemd. Deze manier van voegen oogt erg strak en straalt preciezie uit. Het verschil met de knipvoeg is dat de gesneden voeg niet uitsteekt. Bij de gesneden voeg worden er inhammen gesneden in de voeging, waardoor deze meer ingetogen oogt.

 

Schaduwvoeg

Een schaduwvoeg is een voeg die onder een naar buiten aflopende hoek van 45° wordt aangebracht. Doordat de voeg gedeeltelijk terugliggend wordt aangebracht, ontstaat een schaduwwerking. Vooral wanneer direct zonlicht op de gevel valt, geeft de schaduwwerking een bijzondere uitstraling aan een woning of gebouw.