Lood vervangen

Lood vervangen is oprecht vakwerk in gevelonderhoud/renovatie, het is van groot belang dat het lood aan uw pand op de juiste manier zal worden aangebracht. Hendriksen gevelrenovatie zal het lood op vakkundige wijzen vervangen.
Lood zorgt er namelijk voor aanhechting tussen onderdelen van een gebouw en uiteraard om deze waterdicht te maken.
In de loop van de jaren slijt lood, het zal dunner worden en de werking van het lood word slechter, dit kan zelfs lekkage veroorzaken.
Hoe vervangen wij lood ?

Hendriksen gevelrenovatie kan lood op twee manieren vervangen.

1. We vervangen het lood tot op het binnenblad. Hiervoor hakken we twee of drie lagen stenen uit de buitenmuur waarna we het oude lood verwijderen. Dan maken we het nieuwe lood op het binnenblad vast en metselen we de stenen weer in. Ten slotte voegen we dit in een kleur die overeenkomt met het bestaande voegwerk. Deze methode wordt het meest gebruikt bij aanbouwen met platte daken.

2. Hierbij snijden we het oude lood af en frezen we de lintvoeg eruit. Vervolgens brengen we het nieuwe lood aan en zetten we dat vast net een loodklem. Ten slotte voegen we de lintvoeg vakkundig dicht, uiteraard in de kleur die overeenkomt met het bestaande voegwerk. Deze manier van lood vervangen is bijna altijd van toepassing op schoorstenen. Deze manier is dan ook stukken eenvoudiger en goedkoper.