Helibar wapening | duurzaam herstellen

Gevelonderhoud met een HeliBar, hiermee kunnen we de wapening herstellen in gescheurd metselwerk zodat de scheuren niet meer terugkomen. Hierdoor hoeven er geen grote stukken metselwerk vervangen te worden en blijft het metselwerk er toch goed uit zien. Een kostenbesparende oplossing.

Verder kan met HeliBar wapening ook een lateifunctie gecreëerd worden boven kozijnen. Dat is een draagconstructie die we aanbrengen boven wanddoorbrekingen, zoals ramen of deuren, waardoor het gewicht van de muur overgebracht wordt op de gedeelten naast de wanddoorbreking.

Hoe werkt een HeliBar?

Bij scheuren frezen we elke vierde lintvoeg eruit, waarna we de voeg schoonspoelen voor een goede hechting van de mortel waarmee we de gleuf achteraf dichtmaken. In de uitgefreesde voeg brengen we een krimpvrije mortel aan, daarin plaatsen we de wokkelvormige HeliBar.

Tenslotte voegen we de gewapende sleuf met een voegmortel die bij het bestaande voegwerk past en werken we de stenen bij in dezelfde kleur specie. Zo zijn de herstelwerkzaamheden volledig weggewerkt.

 

Wilt u meer informatie of advies in wat het beste is voor uw gevel? neem vrijblijvend contact op met Hendriksen gevelrenovatie.

Helifix renovatieanker

 

 

Hendriksen gevelrenovatie gebruikt spouwankers van het merk Helifix. Deze spouwankers zijn een must voor veilige gevels. Helifix heeft ruim 25 jaar ervaring met deze spouwankers en is marktleider op dit gebied. Het innovatieve ontwerp is dé oplossing bij metselwerkreparaties en constructiefouten, zoals een niet goed functionerende spouwmuurverankering.